Ενα πολύ αγαπημένο πιάτο σήμερα που όμως έχουμε συνηθίσει να τρώμε σε σουβλατζίδικα. Πάμε να δούμε την πιο υγιεινή, σπιτική εκδοχή του;
Υλικά
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1/2 κρεμμύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
70 γρ. μπέικοναλάτιπιπέρι
200 γρ. γαλοπούλα, ψημένη
100 γρ. mix τυριών
4 πίτες για σουβλάκι
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
80 γρ. κέτσαπ
1 κ.σ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
κέτσαπ, ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
Κόβουμε το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε 50 γρ. τυρί mix και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Απλώνουμε σε δύο πίτες το τυρί κρέμα.
Μοιράζουμε τη γέμιση και απλώνουμε το μετσοβόνε.
Βάζουμε από 2 κ.σ. κέτσαπ και καλύπτουμε με άλλες δύο πίτες από σουβλάκι.
Βάζουμε το υπόλοιπο τυρί mix, από 1 κ.σ. κέτσαπ, ρίγανη και ψήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με κέτσαπ και ρίγανη.
Πηγή: akispetretzikis.com