ΥΛΙΚΑ
Για το dressing
160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. ξίδι, λευκό
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. μέλι
Για τη σαλάτα
200 γρ. iceberg
100 γρ. λόλα, πράσινη
100 γρ. ντοματίνια
150 γρ. τυρί light
1 αγγούρι
2 αβγά, βρασμένα
200 γρ. σπιτικές φέτες γαλοπούλας
1 κ.σ. θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, την κέτσαπ, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα dressing. Αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το iceberg σε κομμάτια και το βάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος. Βάζουμε 3 κ.σ. από το dressing και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε πάνω από τη σαλάτα όλο το υπόλοιπο dressing.
Βάζουμε από πάνω τα φύλλα από τη λόλα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τυρί κομμένο σε κυβάκια, το αγγούρι σε μικρά κομμάτια και τα αβγά κομμένα στη μέση.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το θυμάρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε τη γαλοπούλα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com