ΥΛΙΚΑ
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. εστραγκόν, αποξηραμένο
1 κ.σ. ξίδι, λευκό
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το dressing
20 γρ. μέλι
20 γρ. μουστάρδα, απαλή
20 γρ. ξίδι βαλσάμικο
αλάτι
60 γρ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μανούρι
200 γρ. πράσινη σαλάτα, baby
100 γρ. ρόδι, σε σπόρους
50 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μανιτάρια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα ταψί τα μανιτάρια, το ελαιόλαδο, το εστραγκόν, το ξίδι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Για το dressing
Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο ξίδι και λίγο αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το dressing.
Ελέγχουμε το αλάτι, και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τη σύνθεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μανούρι, και ψήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μανούρι σε ένα πιάτο, και το κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα baby σαλατικά, 2 κ.σ. από το dressing και λίγο αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα στην πιατέλα σερβιρίσματος, από πάνω τοποθετούμε τα ψητά μανιτάρια και το μανούρι, το ρόδι και τα φουντούκια, και περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing.
Σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com