Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Ριζότο με σουπιές

Δημοσιεύθηκε 8 Μαρτίου, 2022

Για το ριζότο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 στικ σέλερι
1-2 σκ. σκόρδο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. ρύζι αρμπόριο
70 γρ. κρασί κόκκινο
750 γρ. νερό
1 κ.σ. νοστιμιά
1 κ.σ. μελάνι σουπιάς
Για τις σουπιές
750 γρ. σουπιές
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. ούζο
Για το σερβίρισμα
ρόκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε κυβάκια, το σέλερι σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε μια δόση από το νερό.
Προσθέτουμε τη νοστιμιά και συνεχίζουμε να βάζουμε το νερό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια για 13-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι βάζουμε το μελάνι και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Για τις σουπιές
Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τις σουπιές σε λεπτές λωρίδες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και βάζουμε στην καυτή γκριλιέρα.
Ψήνουμε σε δύο δόσεις τις σουπιές για 2 λεπτά την κάθε δόση. Σβήνουμε με ούζο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το ριζότο με τις σουπιές, ρόκα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram