Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Πτι φουρ βουτήματα

Δημοσιεύθηκε 29 Αυγούστου, 2022

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
75 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. φουντούκια, τριμμένα, προαιρετικά
1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), προαιρετικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη σύνθεση
150 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη για την επικάλυψη
150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, την άχνη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, το κάρδαμο, τα φουντούκια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Ιδανικά θα χρειαστεί να φοράμε γάντια.

Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε 24 μπισκότα 5-6 εκ. σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε τη μαρμελάδα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοιράζουμε στα μισά μπισκότα.
Καλύπτουμε με τα άλλα μισά και βουτάμε μέχρι τη μέση σε μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram