ΥΛΙΚΑ
4 πατάτες, μεσαίες
50 γρ. νερό
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις τρυπάμε σε 4-5 σημεία με ένα πιρούνι.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και κάνουμε με το πιρούνι 1 τρύπα στη μεμβράνη.
Μεταφέρουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 λεπτά στα 800 watt μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
Αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο μικροκυμάτων και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ξύλο κοπής και τις χαράζουμε στη μέση κατά μήκος χωρίς να τις κόψουμε στα 2.
Πιέζουμε με τα χέρια μας την πατάτα στις άκρες ελαφρά προς τα μέσα για δημιουργήσουμε μια «θήκη».
Πασπαλίζουμε το εσωτερικό της πατάτας με αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τις πατάτες με το γιαούρτι και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε από πάνω.