Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Πασχαλινά νηστίσιμα μπισκότα 

Δημοσιεύθηκε 6 Απριλίου, 2023

Υλικά
Για τα τρουφάκια:
1 κούπα φυστικοβούτυρο (απαλό ή τραγανό)
2-4 κ.τ.σ. σιρόπι σφένδαμο
2/3 ή μια κούπα αλεύρι αμυγδάλου ή τριμμένο αμύγδαλο

Για το γλάσο λευκής νηστίσιμης σοκολάτας:
1/2 κούπα ωμά μακαντέμια
1 1/2 κούπες τριμμένη καρύδα
1/4 βούτυρο κακάο λιωμένο
1-3 κ.τ.σ σιρόπι σφένδαμο
1/2 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βήματα
Για τα τρουφάκια:
Σε ένα μπολ βάλτε το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφένδαμου και ανακατέψτε.
Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου (ή το τριμμένο αμύγδαλο αν το τρίψατε μόνες στο μούλτι) και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργήσετε μια σφιχτή ζύμη.
Αν χρειαστεί συμπληρώστε λίγο ακόμη αλεύρι αμυγδάλου αν χρειαστεί.
Με ένα κουτάλι πάρτε ζύμη και φτιάξτε τρουφάκια σε οβάλ μέγεθος που θα θυμίζουν αυγά. Βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο:
Σε ένα μούλτι βάλτε τα μακαντέμια, την τριμμένη καρύδα και πολτοποιήστε.
Μετά προσθέστε το βουτυροκακάο, το σιρόπι, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε ξανά.
Μετά βγάλτε τα αυγουλάκια σας από το ψυγείο και βουτήξτε τα μέσα στο γλάσο λευκής νηστίσιμης σοκολάτας που μόλις φτιάξατε.
Βάλτε ξανά στο ψυγείο τα λευκά σας αυγουλάκια και παγώστε. Τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν από τη γεύση τους.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram