Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Πασχαλινά κουλουράκια

Δημοσιεύθηκε 10 Απριλίου, 2023

Υλικά: 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο 
3/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική βιολογική ζάχαρη 
2 πορτοκάλια ή λεμόνια 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
Ούζο 
1 αυγό και λίγο νερό

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το βούτυρο στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες (περίπου 5-6 λεπτά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσθέτουμε τα αυγά (ένα-ένα) και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και το εκχύλισμα βανίλιας. Σε λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 διαφορετικές δόσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram