Υλικά: 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική βιολογική ζάχαρη
2 πορτοκάλια ή λεμόνια
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
Ούζο
1 αυγό και λίγο νερό
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το βούτυρο στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες (περίπου 5-6 λεπτά).
Προσθέτουμε τα αυγά (ένα-ένα) και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και το εκχύλισμα βανίλιας. Σε λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 διαφορετικές δόσεις.