ΥΛΙΚΑ
250 γρ. ρεβίθια
αλάτι
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. κοφτή κύμινο
πιπέρι
1/4 ματσάκι κόλιανδρο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. ταχίνι
400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
γιαούρτι στραγγιστό
ταχίνι
κύμινο
κόλιανδρο
αραβικές πίτες
λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, αλάτι και γεμίζουμε με νερό. Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Σουρώνουμε το μείγμα και ξεπλένουμε καλά να φύγει όλο το αλάτι.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το σπορέλαιο με μέτρια προς δυνατή φωτιά. Θέλουμε το λάδι να φτάσει στους 180ο C.
Μεταφέρουμε τα ρεβίθια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κομμάτια, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το ταχίνι.
Χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια 30 γρ. και πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας. Γενικά το μείγμα είναι αρκετά μαλακό.
Βάζουμε τα φαλάφελ στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σάλτσα με γιαούρτι, ταχίνι, κύμινο και αραβικές πίτες, κόλιανδρο και λεμόνι.