Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Παπουτσάκια χωρίς μπεσαμέλ

Δημοσιεύθηκε 23 Μαρτίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

2 μελιτζάνες, μέτριες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε το κοτσάνι, και τις χαράζουμε σε αρκετά σημεία σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς να σκίσουμε τη φλούδα.

Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια από τις μελιτζάνες.
Τις τοποθετούμε στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε από τον φούρνο.

Αναποδογυρίζουμε τις μελιτζάνες με ένα κουτάλι και πατάμε ελαφρά τη σάρκα τους με το κουτάλι ώστε να δημιουργήσουμε μια εσοχή για να μπει ο κιμάς.
Μοιράζουμε τον μαγειρεμένο κιμά στις μελιτζάνες.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει και να χρυσαφίσει το τυρί.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram