Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Παγωτό σάντουιτς με εύκολο crumble και φράουλες

Δημοσιεύθηκε 24 Μαΐου, 2023

ΥΛΙΚΑ

Για το crumble
250 γρ. ψωμί
180 γρ. βούτυρο
150 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. μέλι
Για τη γέμιση
250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
100 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. μαρμελάδα φράουλα
200 γρ. φράουλες
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το crumble
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ 100 γρ. βούτυρο, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 Watt.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το ψωμί, το χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμματα και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, μεταφέρουμε το μείγμα και το απλώνουμε με τα χέρια μας.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Στον μισό χρόνο ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, και ρίχνουμε το μέλι και 80 γρ. βούτυρο.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το crumble.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει και να πήξει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα και ανακατεύουμε ξανά με το μίξερ χειρός για λίγα δευτερόλεπτα.
Ψιλοκόβουμε τις φράουλες, τις ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Για τη σύνθεση
Τοποθετούμε μια διάφανη μεμβράνη σε ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 20x20 εκ. και φροντίζουμε να προεξέχει από το ταψί.
Ρίχνουμε το μισό crumble και το απλώνουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να καλύψει όλη τη βάση.
Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψάκι και την απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο crumble από πάνω και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τυλίγουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει από το ταψί και πιέζουμε με τα χέρια μας.

Χτυπάμε το ταψί πάνω στον πάγκο εργασίας ώστε να καθίσει κάτω το παγωτό.
Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 10-12 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και ξεφορμάρουμε.
Αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη, μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram