ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
250 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
2 γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.γ. μέλι
375 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
7 γρ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι για τσουρέκι, για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη σύνθεση
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
150 γρ. μοτσαρέλα, σε κομμάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
βασιλικό
μοτσαρέλα
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 13-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Μεταφέρουμε σε μπολ με αλεύρι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει. Η ζύμη δεν θα φουσκώσει πολύ.
Χωρίζουμε σε 3 κομμάτια, μεταφέρουμε σε ταψί με αλεύρι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 2-3 ώρες να φουσκώσουν. Εναλλακτικά αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220-230ο C στον αέρα. Βάζουμε ένα ταψί στον φούρνο για να κάψει καλά.
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη σε ένα ταψί.
Βάζουμε προαιρετικά την παρμεζάνα στη σάλτσα. Απλώνουμε στη ζύμη το 1/3 από τη σάλτσα, την τριμμένη μοτσαρέλα, τη μοτσαρέλα σε κομμάτια, το ελαιόλαδο και πιπέρι. Η μοτσαρέλα πρέπει να είναι καλά σκουπισμένη από την υγρασία της.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα δύο κομμάτια της ζύμης και τα υπόλοιπα υλικά.
Μεταφέρουμε μια πίτσα κάθε φορά στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε με βασιλικό, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο.