ΥΛΙΚΑ
200 γρ. φακές
1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι
1 πιπεριά κόκκινη
4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
100 γρ. ρόκα
4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Λαδώνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. που μπαίνει στον φούρνο.
Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχουμε έναν αρκετά παχύρευστο χυλό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να έχουμε μια επίπεδη επιφάνεια.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά της πίτας.
Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να σφίξει η πίτα.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε την πίτα σε ένα πιάτο.
Σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.
Πηγή: akispetretzikis.com