Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Νόστιμο και αφράτο κέικ

Δημοσιεύθηκε 6 Μαΐου, 2023

Υλικά

  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 
  • ¾ κούπας λάδι αβοκάντο ( ή όποιο άλλο σπορέλαιο θέλετε εσείς) 
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη 
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι καλά πλυμένο με τη φλούδα 
  • 1 κ.τ.γ. χυμό λεμονιού 
  • 2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι 
  • ¾ κ.τ.σ. baking powder 
  • ½ κ.τ.γ. αλάτι

Βήματα

  • Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι που θα έχετε κόψει σε κομμάτια, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το baking powder.
  • Αναμείξτε και πολτοποιήστε καλά το μείγμα.
  • Βάλτε σε μια φόρμα του κέικ λαδόκολλα ή βουτυρώστε πολύ καλά και ρίξτε μέσα το μείγμα.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-50 λεπτά. 
  • Επειδή φούρνος με φούρνο διαφέρει καλό είναι να ρίχνετε πού και πού καμιά ματιά στο κέικ και για να βεβαιωθείτε ότι ψήθηκε να κάνετε το τεστ με το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram