Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Ντοματόσουπα με ψωμί

Δημοσιεύθηκε 18 Ιανουαρίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. ντομάτες
400 γρ. ψωμί
2 κλ. θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
800 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
κρουτόν
ελαιόλαδο
θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια, το ψωμί σε κυβάκια, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αδειάζουμε τις ψητές ντομάτες και το ψημένο ψωμί, μαζί με τα υγρά του ταψιού, στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το νερό, αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σούπα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε με κρουτόν και πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο και θυμάρι.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram