Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Νιόκι ρικότας

Δημοσιεύθηκε 23 Μαΐου, 2023

ΥΛΙΚΑ

Για τα νιόκι
250 γρ. ρικότα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ. παρμεζάνα
αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη σάλτσα
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. θυμάρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
30 γρ. παρμεζάνα
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα νιόκι
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τον κρόκο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ιδανικά, αφήνουμε όλο το βράδυ τη ρικότα σε σουρωτήρι για να χάσει την υγρασία της.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας και κάνουμε λωρίδες από το μείγμα.

Κόβουμε τη ζύμη σε νιόκι 1 εκ. και φροντίζουμε να καλυφθούν από το αλεύρι.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι και βάζουμε τα νιόκι. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια βράζουμε για περίπου 1 λεπτό και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Αν θέλουμε να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί με ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε τα σκόρδα ολόκληρα, το θυμάρι ψιλοκομμένο, την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 2-3 λεπτά για να πέσει ο όγκος της κρέμας.
Προσθέτουμε τα νιόκι από την κατσαρόλα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Βάζουμε την παρμεζάνα, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα και πιπέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram