Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Νηστίσιμο ρυζόγαλο

Δημοσιεύθηκε 27 Μαρτίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
500 ml νερό
250 γρ. ρύζι γλασέ
1 στικ κανέλας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβιρισμα
κανέλα
αμύγδαλα φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ρόφημα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το νερό, το ρύζι και το στικ κανέλας.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια.
Σερβίρουμε ζεστό με κανέλα και αμύγδαλα φιλέ. Προαιρετικά μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο και να το σερβίρουμε κρύο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram