Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μuffin βατόμουρου χωρίς ζάχαρη

Δημοσιεύθηκε 13 Σεπτεμβρίου, 2022

Τα muffins είναι μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για κολατσιό στο σχολείο.

Όταν καθημερινά πρέπει να ετοιμάζεις κάτι διαφορετικό για να τρώει το παιδί στο διάλλειμα ή στο ολοήμερο, κάποια στιγμή στερεύεις από ιδέες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι τα muffins είναι μια καλή λύση καθώς έχεις τη δυνατότητα να τα φτιάξεις γρήγορα και σε διαφορετικές εκδοχές. Έτσι ένα muffin μπορεί να έχει φρούτα, αλλά και λαχανικά, ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα.

Σήμερα σας προτείνουμε μια υγιεινή συνταγή για muffin χωρίς ζάχαρη με γεύση βατόμουρο. Έχουν λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με τα κλασσικά muffin, είναι πιο υγιεινά, μιας και ξέρετε τι βάζετε μέσα στο μείγμα και δεν περιέχουν συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πεντανόστιμη, θα την λατρέψουν τα μικρά σας και θα τους δώσει την ενέργεια που χρειάζονται στο σχολείο

Υλικά
Για τα muffin:
280 γραμ. αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
2 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
190 γραμ. κατεψυγμένα βατόμουρα

Βήματα
Για τα muffin:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C/160C με ανεμιστήρα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ειδικό για muffin.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα σε ένα μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το λάδι και το σιρόπι μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά.
Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος του αλευριού. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα λαδιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Χρησιμοποιούμε ένα μεταλλικό κουτάλι για να προσθέσουμε 1 φλιτζάνι βατόμουρα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram