ΥΛΙΚΑ
2 αυγά, μέτρια
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
18 μύδια, μαγειρεμένα, που έχουν περισσέψει
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κολοκυθάκια
1/4 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. βούτυρο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
100 γρ. μαγιονέζα
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό.
Ψιλοκόβουμε τα μαγειρεμένα μύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τρίβουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε στο μπολ τα μύδια, τα τριμμένα κολοκυθάκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα κολλώδες μείγμα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε δύο κουταλιές από το μείγμα. Αφήνουμε για 2 λεπτά να χρυσαφίσει το μείγμα και αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φριτάτα από το τηγάνι και τη βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
Σερβίρουμε τη φριτάτα με μαγιονέζα και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο άνηθο.
Πηγή:akispetretzikis.com