Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μους λεμόνι

Δημοσιεύθηκε 2 Ιουνίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

5 γρ. φύλλα ζελατίνης
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
3 αυγά, μεσαία
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
140 γρ. χυμό λεμονιού, σουρωμένο
1 βανιλίνη
⅓ κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
σαντιγί
σαβαγιάρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης και κρύο νερό βρύσης, και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρειαστούμε.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ την κρέμα γάλακτος (απευθείας από το ψυγείο) και τη χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει υφή γιαουρτιού.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, τη βανιλίνη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε το μπολ πάνω στην κατσαρόλα έτσι ώστε ο πάτος του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό.
Ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει το μείγμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε το μπολ.
Στραγγίζουμε τα φύλα ζελατίνης με τα χέρια μας, τα προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Αφήνουμε για 5-6 λεπτά να κρυώσει, ανακατεύοντας συνέχεια με τη σπάτουλα για να μην κάνει κρούστα όσο κρυώνει.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, αφαιρούμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα γάλακτος στο μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα με μια κουτάλα σε ποτήρια ή μπολ και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες μέχρι να σφίξουν.
Αφαιρούμε από το ψυγείο, και σερβίρουμε με σαντιγί και σαβαγιάρ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram