Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μους γιαουρτιού

Δημοσιεύθηκε 27 Ιουνίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

7 γρ. φύλλα ζελατίνης
280 γρ. φυτική κρέμα, γάλακτος, κρύα
110 γρ. ασπράδια
110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ. χυμό πορτοκαλιού
50 γρ. χυμό λάιμ
280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για το σερβίρισμα
γκρανόλα
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, στην μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και αποκτήσει την υφή γιαουρτιού. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Σε καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 10 δόσεις και περιμένουμε να αφρατέψει.
Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγη από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λάιμ σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Με το που πάρουν βράση αφαιρούμε από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ανακατεύουμε στο κατσαρολάκι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν.

Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε σε δόσεις τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις με τη σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε μία αφράτη μους.

Αδειάζουμε τη μους σε μπολάκια και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε με γκρανόλα και ξύσμα λάιμ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram