ΥΛΙΚΑ
1.500 γρ. κεράσια
900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα κεράσια.
Κόβουμε τα κεράσια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
Βάζουμε τα κεράσια σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Καλό είναι με το χέρι μας να σπάσουμε λίγο τα κεράσια για να βγάλουν ακόμα περισσότερο ζουμί.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, για 30 λεπτά.
Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα με το μείγμα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Αποθηκεύουμε τα αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο για 2-3 μήνες.
Πηγή:akispetretzikis.com