
Υλικά
1,5 με 1,8 κιλά βερίκοκα
350γρ ζάχαρη
Για περισσότερη νοστιμιά και γεύση μπορείτε να βάλετε:
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ γλ υγρή βανίλια
Βήματα
Πλένω τα βερίκοκα, αφαιρώ το κουκούτσι και κόβω σε κομμάτια. Τους ρίχνω τη ζάχαρη.
Για περίπου 1,5 με 1,8 κιλά βερίκοκα έβαλα 350γρ ζάχαρη. Κι αυτό γιατί: 1ον δεν μου αρέσουν οι πολύ γλυκές μαρμελάδες και 2ον τα βερίκοκα ήταν αρκετά ώριμα, άρα αρκετά γλυκά.
Αφήνω τα βερίκοκα με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα για 15 περίπου λεπτά , τους προσθέτω ξύσμα από ένα πορτοκάλι με 1 κ γλ υγρή βανίλια και στη συνέχεια ανάβω το μάτι και τα σιγοβράζω για 15 με 20 λεπτά μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.
Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει τελείως η μαρμελάδα. Όσο κρυώνει τόσο σφίγγει.
Μεταφέρω σε γυάλινο βάζο με αεροστεγές καπάκι και διατηρώ στο ψυγείο.
Η ποσότητα δεν είναι μεγάλη. Γέμισα 2 βάζα των 500 γρ. Α ναι, χρησιμοποίησα και το πρες πουρέ για να λιώσω τα μεγάλα κομμάτια από τα βερίκοκα.