Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μανιταρόσουπα με σελινόριζα

Δημοσιεύθηκε 14 Νοεμβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι
300 γρ. σελινόριζα
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
200 γρ. μανιτάρια champignon
50 γρ. κρασί λευκό, ξηρό
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
800 γρ. νερό, βραστό
1 κύβο λαχανικών
250 γρ. γάλα, 3,5%
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. λάδι τρούφας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
100 γρ. παξιμάδια, κρίθινα
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, τη σελινόριζα σε μικρά, και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το θυμάρι.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα κομμένα λαχανικά, και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι.
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 400 γρ. βραστό νερό, τον κύβο λαχανικών και το γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να έχει η σούπα βελούδινη υφή.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο βραστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στο σημείο αυτό, αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε τη σούπα από ένα σουρωτήρι, ώστε να έχει καλύτερη υφή.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και τη σερβίρουμε με σπασμένα παξιμάδια, φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram