ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
2 κλ. θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
800 γρ. μανιτάρια champignon
1 κύβο κότας
αλάτι
πιπέρι
1,5 λίτρο νερό
200 γρ. τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
τυρί κρέμα
πιπέρι , φρεσκο τριμμενο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. (Δε μας νοιάζει πώς θα το κόψουμε καθώς στο τέλος η σούπα θα πολτοποιηθεί.)
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Χοντροκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον κύβο, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό, και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ για 2 λεπτά μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στη σούπα.
Σερβίρουμε με έξτρα τυρί κρέμα, πιπέρι και θυμάρι.
Πηγή:akispetretzikis.com