Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μανιτάρια γεμιστά με τυρί και μπέικον

Δημοσιεύθηκε 17 Οκτωβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 σκ. σκόρδο
100 γρ. μπέικον, κομμάτι
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. mix τυριών
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
ρόκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μανιτάρια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα μανιτάρια οριζόντια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με σχάρα με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο, κρατάμε το ζουμί τους σε ένα μπολ, και αφήνουμε στην άκρη μαζί με τα μανιτάρια πάνω στη σχάρα.

Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το μπέικον, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα λαχανικά και το μπέικον σε ένα ξύλο κοπής, και τα ψιλοκόβουμε.
Ρίχνουμε τα λαχανικά και το μπέικον μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το μισό mix τυριών και το θυμάρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το ζουμί από τα μανιτάρια στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στο γκριλ.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών από πάνω.
Μεταφέρουμε το ταψί με τη σχάρα και τα μανιτάρια στον φούρνο και ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Εναλλακτικά, αν ο φούρνος έχει μόνο αέρα, ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με ρόκα.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram