ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σπαγγέτι, Νο 6
240 γρ. λουκάνικα , καπνιστά
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
2 κ.σ. γεμάτες πελτέ ντομάτας
50 γρ. λευκό κρασί
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτα, τριμμένη
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
ρίγανη, φρέσκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αλάτι, και αφήνουμε να πάρει βράση.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Χοντροκόβουμε πλάγια τα λουκάνικα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, τις προσθέτουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, τον πελτέ ντομάτας, το κρασί, τη ζάχαρη, την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι και το πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε το τηγάνι και την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα ρίχνουμε από πάνω το σπεντσοφάι και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, πιπέρι και ρίγανη.