Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Λουκουμάδες ανανά

Δημοσιεύθηκε 25 Αυγούστου, 2022

ΥΛΙΚΑ

Για τον χυλό
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
170 γρ. χυμό ανανά, από την κονσέρβα
1 αβγό, μέτριο, ελαφρά χτυπημένο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους λουκουμάδες
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
6 φέτες ανανά, από κονσέρβα

Για το γλάσο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
2-3 κ.σ. χυμό ανανά, από την κονσέρβα
1/4 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. ινδοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον χυλό
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τον χυμό ανανά, το αβγό, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.

Για τους λουκουμάδες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό ηλιέλαιο (3-4 εκ. βάθος) και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
Σκουπίζουμε καλά τις φέτες του ανανά με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βουτάμε την κάθε φέτα ανανά -πολύ προσεκτικά να μην κοπεί ο ανανάς στη μέση- με δύο πιρούνια στον χυλό, αφήνοντας να στάξει ο περίσσιος.
Τηγανίζουμε τις φέτες ανανά, γυρίζοντάς τες προσεκτικά 1-2 φορές μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 3-4 λεπτά.
Αφαιρούμε τις φέτες ανανά από την κατσαρόλα και τις ακουμπάμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.

Για το γλάσο
Προσθέτουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη, τον χυμό ανανά, το χρώμα ζαχ/κής και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα λείο κίτρινο γλάσο.
Βουτάμε την πάνω πλευρά των λουκουμάδων στο μπολ μέχρι να καλυφθεί με το γλάσο.
Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram