Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Λαχταριστά τουλουμπάκια

Δημοσιεύθηκε 25 Μαΐου, 2023

Υλικά

Για το σιρόπι:

  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φέτα λεμονιού
  • μια πρέζα αλάτι

Για τη ζύμη:

  • 1 κούπα νερό
  • 1 κ.τ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κ.τ.σ. βούτυρο
  • 1 κούπα αλεύρι + 1 κ.τ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.τ.σ corn flour
  • 2 κ.τ.σ. σιμιγδάλι
  • 1/2 κ.τ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 μεγάλο αυγό

Για το τηγάνισμα:

  • 6-8 κούπες σπορέλαιο

Βήματα

  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και τη φέτα λεμονιού. Ζεστάνετε σε δυνατή θερμοκρασία και φέρτε σε βρασμό.
  • Αμέσως χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο σιρόπι.
  • Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σιμιγδάλι και το corn flour και αφήστε στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους βάλτε νερό, ζάχαρη, αλάτι και βούτυρο. Ανακατέψτε τα και φέρτε τα σε θερμοκρασία βρασμού.
  • Έπειτα προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέστε το σιμιγδάλι με το corn flour και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Αφήστε να κρυώσει για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέστε το αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε πολύ καλά με την ξύλινη κουτάλα.
  • Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ και βεβαιωθείτε ότι η «μύτη» που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να βγουν σε αρκετά μεγάλο μέγεθος και ωραίο σχήμα τα τουλουμπάκια σας.
  • Ζεστάνετε το λάδι και σιγά σιγά τηγανίστε τα όπως φαίνεται και στο βίντεο παραπάνω.
  • Μόλις τηγανιστούν, βάλτε τα σε ένα πιάτο που θα έχετε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.
  • Μόλις τα ετοιμάσετε, βάλτε τα στο σιρόπι, σιροπιάστε τα καλά, αφαιρέστε τα, βάλτε τα σε ένα μπολ και πασπαλίστε με λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram