ΥΛΙΚΑ
7 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. πατάτες baby
αλάτι
πιπέρι
1 κολοκυθάκι, μεγάλο
1 καρότο
1 σκ. σκόρδο
800 γρ. λαβράκι
2 κλ. δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα λεμονιού
150 γρ. κρασί λευκό
100 γρ. νερό
50 γρ. κορν φλάουρ
χυμό λεμονιού, από 1/2-1 λεμόνι
1 κύβο κότας
2 κ.γ. μέλι
2-3 κλ. θυμάρι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
θυμάρι, φρέσκο
1 λεμόνι, σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας, και μεταφέρουμε τις πατάτες στη λαδόκολλα.
Κόβουμε το κολοκύθι πρώτα στη μέση και ύστερα σε λεπτές ροδέλες και το καρότο σε λεπτές ροδέλες.
Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο το τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά να σοταριστούν, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα τα λαχανικά.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά πάνω από τις πατάτες στη λαδόκολλα.
Τοποθετούμε το λαβράκι πάνω από τα λαχανικά και τις πατάτες.
Γεμίζουμε το εσωτερικό του ψαριού με το δεντρολίβανο και αλάτι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο την εξωτερική μεριά του ψαριού και από τις 2 πλευρές, κλείνουμε τη λαδόκολλα σε φάκελο, και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για 20 λεπτά στην πάνω σχάρα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, ανοίγουμε τη λαδόκολλα, μεταφέρουμε ξανά το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Κόβουμε το κεφάλι από το λαβράκι, το ανοίγουμε στη μέση, αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο, και κρατάμε τα δύο φιλέτα.
Για τη σάλτσα λεμονιού
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρασί, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι του κρασιού το νερό, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σπάμε τον κύβο με τα χέρια μας, και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Σβήνουμε τη φωτιά μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα, προσθέτουμε το μέλι για να ισορροπήσουμε την οξύτητα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το θυμάρι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα
Μοιραζουμε τα λαχανικά σε 2 πιάτα, και τοποθετούμε από πάνω το φιλέτο από το μισό ψάρι σε κάθε πιάτο.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού, πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι, και σερβίρουμε με 1 φέτα λεμονιού.
Πηγη: akispetretzikis.com