Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κριτσίνια από ρεβίθια

Δημοσιεύθηκε 5 Οκτωβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

Για τη σος γιαουρτιού
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
5 γρ. άνηθο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τα sticks
1 καρότο
1/2 πιπεριά κόκκινη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. αρακά
100 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα του
400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σος γιαουρτιού
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, και αλάτι.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε τη σος γιαουρτιού στο ψυγείο και την αφήνουμε μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τα sticks
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
Τρίβουμε το καρότο στη χοντρή μεριά του τρίφτη και ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το τριμμένο καρότο, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τον αρακά, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να φύγει η περιττή υγρασία του.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη γραβιέρα, την πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.

Πλάθουμε το μείγμα σε στικς και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε τα sticks σε μια πιατέλα.
Συνοδεύουμε με τη σος γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram