Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κρέπες σουφλέ

Δημοσιεύθηκε 17 Ιανουαρίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

12 κρέπες
24 φέτες τσένταρ
24 φέτες ζαμπόν
3 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
100 γρ. mix τυριών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Απλώνουμε τις κρέπες στον πάγκο εργασίας μας.
Μοιράζουμε στις κρέπες το τσένταρ, το ζαμπόν και τις 2 κ.σ. θυμάρι.
Τυλίγουμε τις κρέπες σε λεπτά ρολάκια και τις βάζουμε, τη μια δίπλα στην άλλη, σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25x40 εκ. που έχουμε αλείψει με το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά για να σπάσουν τα αβγά.
Περιχύνουμε τις κρέπες με το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά, με 1 κ.σ. θυμάρι, πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram