Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κουλουράκια με σταφίδες

Δημοσιεύθηκε 30 Ιουλίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, + έξτρα για το πασπάλισμα
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κανέλα
100 γρ. σταφίδες μαύρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το αλεύρι, την κανέλα και τις σταφίδες, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλάκια των 30 γρ. και πλάθουμε τα κουλουράκια σε πλεξούδες.
Μεταφέρουμε τα κουλουράκια στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε τα κουλουράκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram