Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κοτόπουλο με γιαούρτι

Δημοσιεύθηκε 29 Ιανουαρίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. μπούτι κοτόπουλου, (3 τμχ.), κομμένα στη μέση
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά τσίλι
3 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
120 γρ. κρασί λευκό
1 κύβο κότας
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. κορν φλάουρ, αραιωμένο με λίγο νερό
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
φύλλα κόλιανδρου
1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
πιπέρι
ρύζι μπασμάτι, βρασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές και την πιπεριά τσίλι, και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πράσινες και τις κόκκινες πιπεριές, την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο και το θυμάρι, και σοτάρουμε 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, και ρίχνουμε τον κύβο κότας και την καπνιστή πάπρικα.
Κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε στη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι το αραιωμένο κορν φλάουρ, τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει η σάλτσα. Αυτό το κάνουμε για να μην κόψει το γιαούρτι όταν θα το προσθέσουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι στη σάλτσα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Για το σερβίρισμα
Μεταφέρουμε και πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με φύλλα κόλιανδρου, την πιπεριά τσίλι, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι,
Σερβίρουμε προαιρετικά με ρύζι μπασμάτι.

Πηγή:akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram