Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κοτόπουλο με πράσινο κάρι

Δημοσιεύθηκε 27 Αυγούστου, 2022

ΥΛΙΚΑ

Για το κους κους
250 γρ. νερό
1 κύβο κότας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κους κους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την πάστα κάρι
150 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
10 γρ. φύλλα βασιλικού
30 γρ. φύλλα κόλιανδρου
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
20 γρ. τζίντζερ, λεπτοτριμμένο
150 γρ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά τσίλι

Για το κοτόπουλο
500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. καλαμπόκι , βρασμένο
250 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα
100 γρ. πάστα κάρι

Για το σερβίρισμα
1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
φύλλα κόλιανδρου
1 κ.γ. σουσάμι

Πηγή:akispetretzikis.con

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram