Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Καυτερή σούπα με χοιρινό

Δημοσιεύθηκε 26 Νοεμβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

1.200 γρ. νερό
1 κύβο κότας
250 γρ. χοιρινό, λαιμό, κομμένο σε λεπτές φέτες
50 γρ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. κορν φλάουρ
200 γρ. μανιτάρια σιτάκε, κομμένα σε λεπτές φέτες
60 γρ. ξίδι ρυζιού (ρυζόξιδο)
3 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα
2 αυγά, μεσαία
200 γρ. τόφου
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. sriracha
πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. σησαμέλαιο
φύλλα κόλιανδρου
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο κότας, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Κόβουμε το κρέας σε πολύ λεπτές φέτες, το βάζουμε σε ένα μπολ, και προσθέτουμε τα 25 γρ. σάλτσα σόγιας και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας, το ρυζόξιδο, τη γλυκόξινη σάλτσα, και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, τα χτυπάμε με ένα πιρούνι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα, μέχρι να ψηθούν και να γίνουν μικρά κομμάτια.

Κόβουμε το τόφου σε μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σησαμέλαιο, τη sriracha, πιπέρι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, την περιχύνουμε με λίγο σησαμέλαιο, και σερβίρουμε με φύλλα κόλιανδρου και πιπέρι.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram