Καλαμάρι γεμιστό, συνοδευόμενο από σαλάτα. Μια πρόταση του σεφ Γιώργος Τσούλης που θα ξετρελάνει τη γεύση σας.
Δοκιμάστε την!
Τρυπάμε λίγο το καλαμάρι στο τέλος για να μην σπάσει
700 γρ. καλαμάρι, μέτριο, καθαρισμένο
130 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ. ντομάτα, λιαστή, ψιλοκομμένη
100 γρ. κρεμμυδάκι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
100 γρ. ελιές, ψιλοκομμένες
40 γρ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένος
1 κύβος λαχανικών χωρίς αλάτι
Ελαιόλαδο
300 ml νερό για το βράσιμο
150 γρ. πλιγούρι ( ή κους κους )
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι
1 ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια (αφού έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια)
1 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
¼ του μάτσου μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Προθερμασμένουμε το φούρνο μας στους 220°C στον αέρα
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τη λιαστή ντομάτα, το κρεμμύδι, τις ελιές, τη φέτα, την κάππαρη και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μόλις τα ανακατέψουμε, κόβουμε λίγο δυόσμο σε λεπτές κάθετες φέτες, τον ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε εκ νέου.
Ρίχνουμε τη γέμιση μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, φοράμε γάντια μιας χρήσεως, αφαιρούμε από τα καλαμάρια το κόκκαλο, γεμίζουμε τα καλαμάρια, τα κλείνουμε με το κεφάλι τους για να μην φύγει η γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Τρυπάμε με ένα καλαμάκι την επιφάνεια των καλαμαριών, το λαδώνουμε, τρίβουμε από πάνω έναν κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά.
Για τη σαλάτα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, ρίχνουμε μέσα έναν κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι και αδειάζουμε μέσα το βραστό νερό.
Πηγή: mononews.gr