ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά, μεσαία
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. γάλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
60 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα 65%
βούτυρο, για τη φόρμα
κακάο, για τη φόρμα
Για τη σύνθεση
200 γρ. κουβερτούρα 65%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. από το αλεύρι και τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αβγό μέχρι να βάλουμε το επόμενο.
Βάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το γάλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, τη βανιλίνη, το κακάο, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στον κάδο με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα 23 εκ. με τρύπα που έχουμε απλώσει βούτυρο και κακάο.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά σε ψηλή σχάρα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα ή γκανάς σοκολάτας.
Πηγή: akispetretzikis.com