Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κέικ λεμόνι με σταφίδες και καρύδια

Δημοσιεύθηκε 29 Μαρτίου, 2022

Τα κέικ δεν είναι μόνο εύκολα αλλά αρέσουν σε όλους. Επίσης, είναι ιδανικά για το κολατσιό των παιδιών ή για τον καφέ σας, πρωινό ή απογευματινό.

Αν μάλιστα το κέικ είναι και σπιτικό τότε δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και πιο υγιεινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημερινή μας συνταγή λοιπόν είναι για ένα κέικ λεμόνι με ξηρούς καρπούς. Φτιάχνεται πολύ γρήγορα και είναι διαφορετικό στη γεύση απ΄όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Υλικά

200 γρ σταφίδες σουλτανίνα (1 φλιτζάνι + 1/3 φλιτζάνι)
80 γρ καρυδόψιχα (2/3 φλ.)
2 αυγά
60 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη (¼ φλιτζάνι)
50 ml γάλα (3 κουταλιές της σούπας + 1 κ.γ.)
180 γρ αλεύρι (1 φλιτζάνι + 2 κ.σ.)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Ζάχαρη άχνη ( προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένετε τις σταφίδες, στραγγίζετε το νερό και τις αφήνετε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.
Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα καβουρδίζετε σε αντικολλητικό ζεστό τηγάνι, χωρίς λάδι.
Σ’ ενα μπολ χτυπάτε καλά με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα και κοσκινίζετε το αλεύρι σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού, τη μαγειρική σόδα , το χυμό λεμονιού ( με αυτή τη σειρά) και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτετε τα καρύδια , ανακατεύετε και ρίχνετε τις σταφίδες. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα και απλώνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα στην οποία έχετε στρώσει και αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 35 λεπτά στους 180 C.
Μόλις ψηθεί το ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram