Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κέικ λεμονιού με γλάσο

Δημοσιεύθηκε 10 Οκτωβρίου, 2022

Υλικά
για το κέικ
4 αυγά (3 αν είναι μεγάλα)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
300-350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από ένα λεμόνι
Χυμό από μισό λεμόνι

για το γλάσο
1 μεγάλο φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βήματα
Πρώτα από όλα, βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέστε το γάλα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού, τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.

Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα και αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρέξ που θα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει πάρα πολύ καλά. (μπορείτε να βάλετε και λαδόκολλα αν θέλετε)
Ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σημείωση: 30 λεπτά είναι τα ιδανικά. Επειδή φούρνος με φούρνο διαφέρει κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα πριν βγάλετε το κέικ από τον φούρνο.

Για το γλάσο, ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού. Περιχύστε το κέικ που έχει κρυώσει και αν θέλετε διακοσμήστε με μικρές λεπτές φέτες λεμονιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram