Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κάστανα τυλιχτά με μπέικον

Δημοσιεύθηκε 2 Ιανουαρίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο νερό
200 γρ. κάστανα, (18 τμχ)
9 φέτες μπέικον
100 γρ. κέτσαπ
60 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. σάλτσα worcestershire

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά το νερό να βράσει.
Χαράζουμε τα κάστανα από την κοίλη πλευρά τους σχηματίζοντας έναν σταυρό.
Ρίχνουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα κάστανα.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, για να μπορούμε να τα πιάσουμε, και αφαιρούμε το σκληρό περίβλημά τους μαζί με το χνούδι τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μια φέτα μπέικον και την κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι μπέικον ένα κάστανο και ρολάρουμε ώστε το κάστανο να καλυφθεί από το μπέικον. Προαιρετικά μπορούμε να τυλίξουμε με το μπέικον περισσότερα κάστανα μαζί, π.χ. δύο ή τρία.
Καρφώνουμε τα κάστανα με μια οδοντογλυφίδα και τα στοιχίζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά την κέτσαπ, την καστανή ζάχαρη και τη σάλτσα worcestershire.

Αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και με ένα πινέλο αλείφουμε τα ρολάκια με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς.
Βάζουμε και πάλι το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε τα ρολάκια ζεστά μαζί με την έξτρα σάλτσα που έχει περισσέψει.

Πηγη: akispetratzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram