Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Ιταλική πίτσα

Δημοσιεύθηκε 20 Νοεμβρίου, 2021

Σάββατο σήμερα και μπορούμε να το ρίξουμε έξω

Αυθεντική Ιταλική πίτσα λοιπόν για σήμερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη ζύμη

  • 9 γρ. μαγιά ξηρή
  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + εξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 3 κ.σ. γαλέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, προαιρετικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • μοτσαρέλα, τριμμένη
  • μοτσαρέλα, βουβαλίσια

Για τη ζύμη πίτσας

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα.
  • Βάζουμε μέσα, ανάποδα, ένα ταψί να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας.
  • Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι σπάμε τα μεγάλα κομμάτια της ντομάτας.
  • Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και θυμαριού και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε την κέτσαπ, τη γαλέτα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, προαιρετικά την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε με το κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση

  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
  • Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ένα ζυμάρι με έναν πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι). 
  • Βάζουμε 2 κ.σ. από τη σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα.
  • Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε από τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 4 ζυμάρια.
  • Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε. 

Πηγή:akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram