Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Εύκολα κρεατοπιτάκια με leftovers

Δημοσιεύθηκε 31 Μαρτίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. κοτόπουλο, που έχει περισσέψει
125 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια, που έχει περισσέψει
100 γρ. mix τυριών
100 γρ. μουστάρδα, απαλή
2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη, προαιρετικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
ρίγανη, φρέσκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο και την μπριζόλα, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το mix τυριών, τη μουστάρδα και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας.

Πιέζουμε το φύλλο σφολιάτας με έναν πλάστη ώστε να γίνει λείο.
Αδειάζουμε τη γέμιση κάθετα στη μισή μεριά της σφολιάτας και καλύπτουμε με την άλλη μισή σφολιάτα.
Πατάμε με τον πλάστη ώστε να κολλήσει η σφολιάτα με τη γέμιση και να γίνει λεπτή η πίτα.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 8 κομμάτια.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε σε 2 δόσεις τα κρεατοπιτάκια, και ψήνουμε για 5 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram