Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Δημοσιεύθηκε 28 Φεβρουαρίου, 2022

Υλικά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βασιλικό, ξερό
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ρύζι γλασέ
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
700 γρ. ντομάτα κονκασέ
700 γρ. νερό
2 καρότα
1 κ.σ. γεμάτη ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι

Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι
βασιλικό
φέτα
ψωμί
ρίγανη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
Βάζουμε τον βασιλικό, την κανέλα, το μπαχάρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βάζουμε το ρύζι, τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, το νερό, τα καρότα κομμένα σε μισοφέγγαρα, τον ζωμό και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.

Καλύπτουμε με το καπάκι και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, βασιλικό, φέτα, ρίγανη και ψωμί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram