1 κούπα μεγάλα κομμάτια μαύρης σοκολάτας (χονδροκομμένα)
πραλίνα φουντουκιού
Βήματα
Βάλτε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετήστε κουταλιές από την πραλίνα φουντουκιού. Βάλτε στο ψυγείο και αφήστε 20-30 να παγώσουν.
Σε ένα σκεύος βάλτε το αλεύρι, το baking powder, το corn flour και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο σκεύος βάλτε το μαλακό βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και την κρυσταλλική. ,
Με ένα μίξερ ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα προσθέστε τα αβγά και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Βάλτε το μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ανακατέψτε καλά.
Τέλος προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε και έπειτα καλύψτε τη ζύμη με μια διάφανη μεμβράνη. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ αν έχετε χρόνο και δεν βιάζεστε.
Όταν είστε έτοιμες να ψήσετε τα μπισκότα, προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Με ένα σκουπ παγωτού πάρτε ζύμη (περίπου 100 γραμμάρια το κάθε μπαλάκι) έτσι ώστε να είναι όμοια τα μπισκότα σε ποσότητα.
Πλάστε τη ζύμη σε μπάλες, ανοίξτε τις κάνοντας ένα μεγάλο κενό στο κέντρο και τοποθετήστε τις παγωμένες μπάλες πραλίνας.
Κλείστε καλά τα μπισκότα σας, όπως φαίνεται και στο βίντεο και τοποθετήστε σε λαδόκολλά αφήνοντας αρκετό κενό γιατί θα απλώσουν.
Ψήστε για 12-13 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10-15 λεπτά πριν τα απολαύσετε.
Σερβίρετέ τα με ζεστό καφέ (στην περίπτωση των γονιών) ή ζεστό γάλα (στην περίπτωση των παιδιών).