Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Βελουτέ σούπα τυριού με μπρόκολο

Δημοσιεύθηκε 19 Νοεμβρίου, 2021

Σήμερα έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για ζεστή αρωματική σούπα με μπρόκολο και τριμμένο τσένταρ.
Θα γλύφετε και τα δάχτυλα σας

Συστατικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. νερό
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κρεμμύδι
  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 1 καρότο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
  • πάπρικα, γλυκιά
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
  • Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. 
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μπρόκολο, το καρότο, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τσένταρ, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. 
  • Σερβίρουμε με έξτρα κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με πάπρικα και πιπέρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram