ΥΛΙΚΑ
500 γρ. βίδες
300 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
1-2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
135 γρ. φύλλα βασιλικού
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
1 κ.σ. φύλλα βασιλικού
40 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα ζυμαρικά
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αλάτι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, και βράζουμε για 8 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, και κρατάμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
Για τη σάλτσα πέστο
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν.
Αφαιρούμε το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα με μια σπάτουλα σιλικόνης, και χτυπάμε ξανά μέχρι να διαλυθεί τελείως ο βασιλικός.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα, και χτυπάμε για ακόμα 3-4 δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε τη σάλτσα πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, και ρίχνουμε μέσα τα καυτά ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
Για το σερβίρισμα
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και πιπέρι.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και flakes παρμεζάνας.
Σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com