Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Αφράτη ομελέτα

Δημοσιεύθηκε 5 Νοεμβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά, μεσαία
αλάτι
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
50 γρ. ρόκα
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια σε 2 διαφορετικά μπολ.
Βάζουμε αλάτι στο μπολ με τα ασπράδια και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους το θυμάρι και πιπέρι, και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και αφήνουμε να ψηθούν για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, διπλώνουμε την ομελέτα, και τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Για το σερβίρισμα
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, τα ντοματίνια, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Γαρνίρουμε την ομελέτα με τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram