Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Αντιοξειδωτική σαλάτα με καρπούζι

Δημοσιεύθηκε 15 Ιουνίου, 2023

Το καρπούζι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β1, Β5 και Β6. Αποτελεί μια καλή πηγή φυτικών ινών και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε νερό. Οι φυτικές ίνες ενισχύουν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ελέγχουν τα επίπεδα χοληστερόλης.

Υλικά: 1 φλιτζάνι καρπούζι χωρίς κουκούτσια σε κύβους
1 φλιτζάνι βατόμουρα
1 φλιτζάνι κουνουπίδι χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι περσικά αγγούρια μεσαίου μεγέθους σε φέτες
1/4 του φλιτζανιού φέτες κόκκινου κρεμμυδιού
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή βασιλικό
1/2 φλιτζάνι σπόροι ροδιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ μπολ ρίξε τα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι και άφησέ το στην άκρη για λίγα λεπτά, ενώ κόβεις σε φέτες και ψιλοκόβεις τα υπόλοιπα υλικά.

Στη συνέχεια ρίξε τα υπόλοιπα υλικά, ανακάτεψε και δοκίμασε. Πρόσθεσε αλάτι ή πιπέρι αν πιστεύεις ότι το χρειάζεται. Σέρβιρε και απόλαυσε.

https://youtu.be/kVjlrjvAWF8

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram