ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αθερίνα
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
150 αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
300 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
3 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
1 κ.γ. μπούκοβο
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
λάιμ, σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε πολύ καλά την αθερίνα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, αλάτι, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα στο μπολ την αθερίνα σε δόσεις και ανακατεύουμε. Περνάμε από σίτα για να φύγει όλο το πανάρισμα και να μείνει μόνο η αθερίνα.
Βάζουμε την αθερίνα σε δόσεις στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το μπούκοβο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την αθερίνα με τη σάλτσα μαγιονέζας και φέτες λάιμ.
Πηγή: akispetretzikis.com